Ajankohtaista

Päivitys 22.7.2021

Herraskosken kalastus jatkuu pe 23.7.2021 alkaen normaalisti.

Veden lämpötila on laskenut alle 19 asteen joten kalastus on jälleen mahdollista. Ennusteissa on jälleen lämpenevää keliä, joten seuraamme tilanteen kehittymistä.

Kireitä siimoja!!

VUK

Taimenen rauhoittaminen Herraskoskessa - 20. tammikuuta 2014

Valtioneuvosto antoi marraskuussa 2013 asetuksen, jolla järvitaimenen alamitta nostettiin 1.1.2014 alkaen 60 cm:n. Alamitan noston tarkoituksena on säästää isoja kutukypsiä taimenia lisääntymään koska Suomen taimenkannat ovat suojelun tarpeessa.

Herraskoskella on tähänkin asti haluttu suojella luontaisen taimenen lisääntyminen ja siksi luonnontaimen pidetään edelleen täysin rauhoitettuna. Epäselvyyksien välttämiseksi myös vanhat eväleikatut taimenet rauhoitetaan kokonaan, eli koskella sovelletaan siis Valtioneuvoston päätöstä tiukempaa linjaa.

Taimenen rauhoittaminen ei tarkoita kuitenkaan tässä yhteydessä kalastuksen kieltämistä koskella vaan että kaikki taimenet tulee vapauttaa asianmukaisesti.

Taimenen kutua - 20. lokakuuta 2013

Poikkesin viikonloppuna katsomaan näkyisikö taimenia kutupuuhissa. No, näkyihän niitä. Ilokseni saatoin todeta koko niska-alueen olevan taimenien valloittamana. Laitan oheen nappaamani videon (valitettavasti puhelimella kuvattu, koko liki 100MB) jossa voi seurata aktiivisimman paikan (kosken vasen reuna ylävirtaan katsottuna) taimenien kutupuuhaa.

Taimenien kutua Herraskoskella

Kalojen kokoa oli vaikea määritellä, koska niitä ei päässyt niin läheltä seuraamaan. Yhden selkeästi paremman kalan pyrstön näin kun se hitaasti pyörähti pinnassa

Muistutuksena niille jotka kenties tämän viestin innoittamana saapuvat rauhoitusajan päätyttyä koskelle kalaan, eli muistakaa ehdottomasti kahlauskielto. Kosken taimenen kudun on todettu onnistuvan joten ei tuhota kauniita luonnontaimenia ennenkuin ne ovat edes syntyneet

Huomioikaa myö että kalastus jatkuu normaalista taimenen rauhoitusajasta poiketen Herrasella vasta 16.12.
©Virtain Urheilukalastajat     Toteutus: HD Markkinointi